2020 İçin Aydınlatma Tasarımında En Popüler 7 Trend

İç aydınlatma, evinizin tasarımının merkezi bir özelliğidir. Evinizin atmosferini, aydınlatmayı ve kullandığınız armatürleri nasıl konumlandıracağınızla değiştirebilirsiniz. Aydınlatma tasarımı da odadan odaya değişir. Oturma odasında ne işe yarıyorsa mutlaka mutfakta veya yatak odasında çalışmayacaktır.

2020 aydınlatma modası

Aydınlatma her alanın fonksiyonlarını ve hissini yansıtmalıdır. İç dekorun diğer bölümlerinde olduğu gibi aydınlatma tasarımı da değişmeye devam ediyor. Teknoloji bu değişikliklerin bir nedenidir. Üreticiler gelişmiş armatürler ve ampuller buldukları için ev sahipleri bunları evlerine dahil ediyor.

Tatlar ve tercihler de nesiller ile değişir. Bu nedenle eski aydınlatma, Art Deco, Orta Yüzyıl Modern ve benzeri var. 2020 aydınlatma tasarımında radikal değişiklikler getirmeyecek olsa da, son zamanlarda, yumuşak renklerin popülaritesinde bir artış oldu.

Trend #1. Altın Kaplama

Ev sahipleri, gri ve yeşil (gri artı bej) gibi renklere aşık oldular. Altın rengi, çağdaş dekorlarınızı yeniden modellemeniz için seçtiğiniz renkler kadar iyi işleyen bu yumuşak renkler yelpazesinin içine düşüyor . Altın rengi, fırçalanmış gümüş ve fırçalanmış altın rengi ortasında bir yere düşer. Altının sıcaklığını ve yumuşaklığını ortaya çıkarırken bu iki tonun yumuşak mat yüzeyini ödünç alır. Bu aynı zamanda modern kentten çiftlik evine kadar her türlü dekora uyum sağlayabileceği anlamına geliyor.

aydınlatma trendleri

Nasıl kullanılır: Yumuşak altın aydınlatma armatürleri çeşitli stil ve tasarımlarla gelir. Tavan aydınlatması için altını vurgulayan armatürleri arayın. Yumuşak altını gri veya mat gümüş gibi diğer yumuşak renklerle tamamlayan armatürleri de bakabilirsiniz. Oturma odanızın belirli köşelerine veya alanlarına dikkat çekmek için yumuşak altın ışık kullanın. Köşedeki okuma koltuğunu ve rafı aydınlatan yumuşak bir altın okuma lambası harika bir fikirdir. 2020 altın renkteki aydınlatmalar yumuşaktır, parlak pirinç rengi altın armatürler hala popüler değildir, çünkü büyükannenin evini hatırlatır. Yumuşak altın bir süre buralarda olacak.

Trend # 2. Retro ve Endüstri Tarzları Geri Dönüyor, Ancak Daha İyi Şekillerde

Endüstri her zaman rustik yüzeyler, nötr renkler ve metale vurgu yapmıştır. Retro’in geri dönüş yaptığını görüyoruz, ancak farklı bir şekilde. Modern endüstriyel aydınlatmaya bakarsanız, geleneksel endüstriyel olarak bildiklerinizle ilgili bazı belirgin farklılıklar vardır. Kullanacağımız kelime “yükseltilmiş endüstriyel” ya da sadece modern bir retro olabilir. Endüstriyel stille ortak olan depoya benzer stillerden farklı olarak, daha zarif metallerden daha zengin ve daha çeşitli tonlar ve alternatif tasarımlar görüyoruz. Alışverişe çıkın, daha çok sanat eseri gibi görünen daha ince detaylara sahip retro armatürler bulacaksınız. Evinize bazı endüstriyel yönleri tanıtmakta tereddüt ettiyseniz, yeni modern görünüm yardımcı olmalıdır.

 

 

 

Nasıl kullanılır: Bir bölgeye benzersiz bir bükülme oluşturmak için modern, retro aydınlatma kullanın. Bu aydınlatma tasarımları, mutfak çalışma alanı, yemek alanının üstündeki veya duvar aydınlatması gibi yerler için popülerdir. Armatürün kendisini duvardaki bir sanat eseri olarak veya evinizin merkezinde kullanabilirsiniz. Endüstriden korkmayın. Artık retro punk hayranlarının bir nişine ait acımasız, “bitmemiş” bir tarz değil. Güncellenmiş görünümüyle, herhangi bir 21. yüzyıl dekoruna mükemmel bir şekilde uyar.

Trend # 3. Vintage Edison Stili Ampüller, Daha Sıcak Bir Retro Tarz

Retro görünüm dürtmeye devam ediyor – sizin için yeni bir stilimiz var. Klasik Edison tarzı ampuller, bu armatürlerin nostaljik tasarımını seven ev sahipleriyle birlikte 2020 retro aydınlatma trendine katkıda bulunuyor. Yuvarlak koni şekli, ampulleri özellikle ev gibi ve yaşam alanı ve mutfak gibi alanlar için mükemmel kılar. Daha da iyisi, modern LED aydınlatma ile Edison tarzı ampuller elde edebilirsiniz. Daha uzun süre dayanacak ve daha az güç tüketecek bir fikstür istiyorsanız LED değişimlerini elde edin. Ama otantik bir retro deneyimi istiyorsanız, piyasada hala mevcut akkor Edison ampuller var. Akkor çeşitlemelerin avantajı ucuz olmalarıdır. 20 TL’den daha az bir tek ampul alabilirsiniz.

retro aydınlatmalarNasıl kullanılır: Vintage Edison ampuller en çok retro / endüstriyel bir tarzın geliştirilmesinde kullanılır. Endüstriyel elemanlara biraz sıcaklık ve yumuşak güzellik katmanıza yardımcı olabilirler. Maksimum etki için, tekli ampullerden ziyade bir ışık sistemi edinin. Örneğin, Edison tarzı ampullerle yapılmış bir avize veya mutfak çalışma alanınızın üzerinde bir dizi bağlı Edison lamba vardır. Bu stile yumuşak bir giriş yapmak istiyorsanız bu ışıklar başlamak için harika bir yer. Aşırı endüstriyel değiller, kendilerine rahat bir his veriyorlar ve pazarda birçok güncellenmiş tasarım bulabilirsiniz. Bizim bir göz atın tasarım portföyü sizin remodeling proje için dikkate alınması gereken diğer stiller için.

 

 

 

 

Trend # 4. Yüzyıl Ortası Modern ve Art Deco, Bir Geri Dönüş Yapıyor

Yıllardır, Art Deco ve Orta Yüzyıl Modern stilleri iç tasarımda en sevilen ürünler olmuştur. Ancak bazı nedenlerden dolayı aydınlatma aynı eğilimleri takip etmedi. Bu nostaljik erken dönem tarzlarında ortaya konan armatürlerle karşılaşmak zordu. Ancak bu, daha fazla ve Orta Yüzyılda değişiyor ve Art Deco, pazarı dolduruyor. Popüler sputnik avize, temiz hatları ve ayrıştırılmış şekliyle Orta Çağ moderninden bahsederken akla geliyor. Art Deco ve Orta Yüzyıl Modern, 1920’lerden 1970’lere kadar kesintisiz bir çizgi oluşturur. Her ikisi de temiz çizgileri, benzersiz tasarımları ve form ve sanat dengesini vurgular. Art Deco aydınlatma keskin çizgilere ve çekici geometrik tasarımlara odaklanır. Yüzyıl ortası modern aydınlatma ile, işlevsel formu ve estetiği birleştiren doğal şekillere olan aşkı göreceksiniz.

modern aydınlatma modası

Nasıl kullanılır: Art Deco sanatsal bir aydınlatma tarzıdır. Havai Art Deco fikstürleri, özellikle bir alana güçlü geometrik tasarımlar eklemede iyidir. 2020 Orta Yüzyıl aydınlatma trendi eğlenceye daha fazla düşüyor ve geri çekiliyor. Bir boşluğa gayri resmi biraz sanatsal bir his eklemek için bunu kullanın. Yıllar öncesinden farklı olarak, bugün Art Deco ve yüzyıl ortası modern armatürleri bulmak zor değil.

Trend #5. Daha Az Dağınıklık, Düzgün Hatlar

Modern dekor çoğunlukla temiz formlara dayanır. Modern bir kanepe, modern bir mutfak ya da modern aydınlatma olsun, aşırı süslemede iyilik kaybediyor. Eski aydınlatma armatürleri genellikle süslü metal yapılara sahiptir. Ancak modern bir evde, karmaşık tasarımlar temiz bir tarza sahip alanda çok iyi karışamayabilir. Bugün ev sahipleri, modern dekorlara mükemmel şekilde uyan daha basit ve daha temiz aydınlatma tasarımları seçiyorlar. Minimalizm eğilimi 2019’da daha düşük profilli armatürlerin piyasaya girmesiyle daha da popüler olacak. Bu armatürler basit geometrik tasarımlara, nötr yumuşak renklere ve abartılı estetiğe göre formun önemine odaklanır.

modern dekor aydınlatma modası

Nasıl kullanılır: Modern temiz aydınlatmayı, ister yaşam alanı, ister mutfak, ister yatak odası olsun, evinizdeki herhangi bir alana uygulayabilirsiniz. En iyi ifadesi olarak en iyi sonucu verir, özellikle tepegöz kullanıldığında basit ama cesur bir görünüm oluşturur. Aydınlatma armatürünün, diğer armatürlerle kalabalık olmadan tek başına durmasını sağlayın. Bir okuma lambası, tepegöz ışığı veya vurgu parçası olarak kullanıldığında gerçekten ortaya çıkar.

Trend # 6. LED’ler Ucuzlaşıyor

Akkor ampuller çok israflıdır. Gücün çoğu, ısı şeklinde boşa harcanır. Bu nedenle diğer daha verimli ve çevre dostu aydınlatma biçimlerine geçme konusunda büyük bir baskı yaşandı. Giderek daha fazla sayıda ev sahibi, akkor ampullerden çok daha verimli ve daha uzun ömürlü olan para ve güç tasarrufu özellikleri nedeniyle LED aydınlatmaya geçiyor. LED aydınlatmanın bir diğer avantajı da mevcut stillerin çeşitliliğidir. LED lambaları birçok renkte, parlaklıkta, şekillerde vb. Alabilirsiniz. Eviniz için benzersiz bir tasarıma ihtiyacınız olduğunda mükemmel bir seçimdir.

Şu anda, LED aydınlatmanın ana dezavantajı maliyettir. Uzun vadede size biraz para kazandıracak olsalar da, diğer aydınlatma seçeneklerine kıyasla satın alma maliyeti oldukça yüksektir. Çoğu ev sahibi, bir seferde yalnızca bir aydınlatma armatürünün yerini alabilir. LED’lerin maliyeti 2019 ve sonrasında teknolojinin iyileşmesi ve LED aydınlatmanın benimsenmesi arttıkça düşmelidir. Yakında, ev sahipleri aynı anda LED’e geçebilecekler.

Trend # 7. Daha Büyük Daha İyi

Evin bazı bölgeleri için ev sahipleri daha büyük armatürlere aşık oluyor. Amaç “Vay” faktörü oluşturmak ve anında dikkat çekmek. Aydınlatmadan ziyade, bu armatürler bir merkez görevi görür. Bazıları, tüm dikkatleri fikstür üzerindeki bir alana odaklayan süslü tasarımlarla gelir. Büyük sarkıt aydınlatma armatürleri mutfak adasında, yemek masasının üzerinde, fuayede ve diğer patikalarda diğer alanlarda kullanılabilir.

büyük aydınlatma modası

Daha büyük armatürlerin kullanılması: Daha büyük armatürlerin kullanılması çok özen gerektirir. En iyi sonuçları elde etmek için, maksimum etki yaratabileceği merkezi bir alanda kullanın. Hoş bir genel görünüm için odanın etrafındaki küçük fikstürlerle dengeleyebilirsiniz.

Tarzınla Git

Belirli bir stil seçmek için herhangi bir baskı hissetmeyin. En iyi aydınlatma tasarımı, evinizde en iyi çalışacak seveceğiniz tasarımdır. Yukarıdaki eğilimler, yeni bir evi yenilemek veya inşa etmek için, gelecek yıl ev aydınlatmanızla neler yapabileceğiniz konusunda size bir fikir vermek içindir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir